Nyhet

Acorns

Acorns och Pioneer avbryter Spac-noteringsplaner på grund av rådande marknadsförhållanden

Investeringsappen Acorns Grow har avbrutit det 2,2 miljarder dollar stora avtalet för att börsnoteras genom en fusion med Spac-bolaget Pioneer enligt ett nytt pressmeddelande. Anledningen är rådande marknadsförhållanden, och istället planeras en privat transaktion samt en traditionell IPO.

Det rapporterar Bloomberg News.

- Givet marknadsförhållanden kommer vi röra oss mot en privat finansieringsrunda till en högre pre-money-värdering medan vi fortsätter på vårt mål mot 10 miljoner betalande prenumeranter som sparar och investerar för en bättre framtid, kommenterar vd Noah Kerner.

Bolagen ställer sig nu till en växande skara av företag som väljer att avsluta Spac-fusioner efter att rädsla spridit sig inom detta speciella noteringssättet.

Bland annat har också BBQGuys och ServiceMax valt att avbryta planerna för att nyttja bakvägen in till börsen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt