Nyhet

ACQ

ACQ Bure ett intressantare alternativ i en osäker marknadssituation - vd

Spac-bolaget ACQ Bure redovisar en ökad rörelseförlust under det första kvartalet 2022, jämfört med året innan.

Bolaget är ett förvärvsbolag som inte genererar några intäkter. Detta medför att bolaget kommer att generera ett negativt resultat fram till att ett förvärv genomförts.

Rörelseresultatet, samt både resultatet före och efter skatt blev -2,4 miljoner kronor (-0,6).

Likvida medel uppgick till 3 438,4 miljoner kronor per den 31 mars (3 467,9 miljoner kronor).

ACQ har till syfte att inom 36 månader förvärva ett nordiskt, hållbart kvalitetsbolag med ett bolagsvärde på 3–7 miljarder kronor, där det finns goda möjligheter att genom värdeskapande initiativ och långsiktigt engagemang skapa god avkastning till aktieägarna.

Vd Henrik Blomquist pratar i rapporten om det rejält förändrade marknadsläget under början av 2022 med krig, förväntade räntehöjningar, komponentbristen, stigande råvarupriser och en ökad inflation. Detta har gjort särskilt teknikaktierna utsatta vilket märkts genom rejäla nedgångar på Nasdaqbörsen. Även transaktionsmarknaden påverkades, medan M&A-aktiviteten dock var fortsatt relativt hög.

"ACQ är kapitaliserat av institutionella ägare och under transparent ledning av en erfaren och långsiktig bolagsbyggare. Med en alltmer osäker marknadssituation tror jag att ACQ blir ett intressantare alternativ och framtida partner", säger Blomquist.

ACQ Bure, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning0,00,0
Rörelseresultat-2,4-0,6
Resultat före skatt-2,4-0,6
Nettoresultat-2,4-0,6
Likvida medel3 438,43 467,9-0,9%


http://media.finwire.com/media/FWM0072408-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om ACQ Bure SPAC

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien ACQ Bure SPAC

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt