Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

ACQ

ACQ Bure ett intressantare alternativ i en osäker marknadssituation - vd

Spac-bolaget ACQ Bure redovisar en ökad rörelseförlust under det första kvartalet 2022, jämfört med året innan.

Bolaget är ett förvärvsbolag som inte genererar några intäkter. Detta medför att bolaget kommer att generera ett negativt resultat fram till att ett förvärv genomförts.

Rörelseresultatet, samt både resultatet före och efter skatt blev -2,4 miljoner kronor (-0,6).

Likvida medel uppgick till 3 438,4 miljoner kronor per den 31 mars (3 467,9 miljoner kronor).

ACQ har till syfte att inom 36 månader förvärva ett nordiskt, hållbart kvalitetsbolag med ett bolagsvärde på 3–7 miljarder kronor, där det finns goda möjligheter att genom värdeskapande initiativ och långsiktigt engagemang skapa god avkastning till aktieägarna.

Vd Henrik Blomquist pratar i rapporten om det rejält förändrade marknadsläget under början av 2022 med krig, förväntade räntehöjningar, komponentbristen, stigande råvarupriser och en ökad inflation. Detta har gjort särskilt teknikaktierna utsatta vilket märkts genom rejäla nedgångar på Nasdaqbörsen. Även transaktionsmarknaden påverkades, medan M&A-aktiviteten dock var fortsatt relativt hög.

"ACQ är kapitaliserat av institutionella ägare och under transparent ledning av en erfaren och långsiktig bolagsbyggare. Med en alltmer osäker marknadssituation tror jag att ACQ blir ett intressantare alternativ och framtida partner", säger Blomquist.

ACQ Bure, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning0,00,0
Rörelseresultat-2,4-0,6
Resultat före skatt-2,4-0,6
Nettoresultat-2,4-0,6
Likvida medel3 438,43 467,9-0,9%


http://media.finwire.com/media/FWM0072408-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.