Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Active

Active Biotech rapporterar små förändringar i Q2 - vill ta in 55 miljoner via nyemission

Forskningsbolaget Active Biotech redovisar som planerat ingen omsättning under andra kvartalet. Samtidigt ökade rörelseförlusten något.

Rörelseresultatet blev -14,0 miljoner kronor (-12,6).

Resultatet före och efter skatt var -14,3 miljoner kronor (-12,6).

Resultat per aktie hamnade på -0,07 kronor (-0,11).

Likvida medel uppgick till 21,9 miljoner kronor (78,5).

I maj beviljade amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA särläkemedelsstatus för tasquinimod vid behandling av myelofibros, vilket ger en rad fördelar.

"Active Biotech har under de senaste åren genomfört en ny inriktning för bolaget med fokus på specialistindikationer inom hematologiska maligniteter och inflammatoriska ögonsjukdomar för de helägda projekten tasquinimod och laquinimod. Vi har dessutom naptumomab, som utvecklas för behandling av avancerade solida tumörer i samarbete med NeoTX. Jag är övertygad om att vi har lagt en solid grund för fortsatt utveckling i våra projekt och den positiva utvecklingen har fortsatt under första halvåret 2022. Kliniska prövningar pågår i alla projekt, och jag förutser flera kliniska milstolpar under de kommande 12 månaderna", skriver vd Helén Tuvesson i rapporten.

I samband med rapporten har bolaget aviserat ett beslut att genomföra en företrädesemission om 55 miljoner kronor (före emissionskostnader) för att finansiera de pågående och planerade programmen till utgången av 2023. Emissionen är garanterad till 46 procent.

Nyemissionen omfattas av vederlagsfria teckningsåtaganden och vederlagsfri emissionsgaranti om cirka 25,2 miljoner kronor. Teckningskursen är 1 krona per aktie och teckningsperioden är den 22 augusti till 5 september.

Active Biotech, MkrQ2-2022Q2-2021Förändring
Nettoomsättning0,00,0
Rörelseresultat-14,0-12,6
Resultat före skatt-14,3-12,6
Nettoresultat-14,3-12,6
Resultat per aktie, kronor-0,07-0,11
Likvida medel21,978,5-72,1%


http://media.finwire.com/media/FWM0078B30-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Active Biotech

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Active Biotech

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.