Nyhet

Active

Active Biotech rapporterar små förändringar i Q2 - vill ta in 55 miljoner via nyemission

Forskningsbolaget Active Biotech redovisar som planerat ingen omsättning under andra kvartalet. Samtidigt ökade rörelseförlusten något.

Rörelseresultatet blev -14,0 miljoner kronor (-12,6).

Resultatet före och efter skatt var -14,3 miljoner kronor (-12,6).

Resultat per aktie hamnade på -0,07 kronor (-0,11).

Likvida medel uppgick till 21,9 miljoner kronor (78,5).

I maj beviljade amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA särläkemedelsstatus för tasquinimod vid behandling av myelofibros, vilket ger en rad fördelar.

"Active Biotech har under de senaste åren genomfört en ny inriktning för bolaget med fokus på specialistindikationer inom hematologiska maligniteter och inflammatoriska ögonsjukdomar för de helägda projekten tasquinimod och laquinimod. Vi har dessutom naptumomab, som utvecklas för behandling av avancerade solida tumörer i samarbete med NeoTX. Jag är övertygad om att vi har lagt en solid grund för fortsatt utveckling i våra projekt och den positiva utvecklingen har fortsatt under första halvåret 2022. Kliniska prövningar pågår i alla projekt, och jag förutser flera kliniska milstolpar under de kommande 12 månaderna", skriver vd Helén Tuvesson i rapporten.

I samband med rapporten har bolaget aviserat ett beslut att genomföra en företrädesemission om 55 miljoner kronor (före emissionskostnader) för att finansiera de pågående och planerade programmen till utgången av 2023. Emissionen är garanterad till 46 procent.

Nyemissionen omfattas av vederlagsfria teckningsåtaganden och vederlagsfri emissionsgaranti om cirka 25,2 miljoner kronor. Teckningskursen är 1 krona per aktie och teckningsperioden är den 22 augusti till 5 september.

Active Biotech, MkrQ2-2022Q2-2021Förändring
Nettoomsättning0,00,0
Rörelseresultat-14,0-12,6
Resultat före skatt-14,3-12,6
Nettoresultat-14,3-12,6
Resultat per aktie, kronor-0,07-0,11
Likvida medel21,978,5-72,1%


http://media.finwire.com/media/FWM0078B30-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Active Biotech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Active Biotech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt