Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Active Biotechs emission tecknades till 86 procent - tillförs 46,8 miljoner kronor före kostnader

Forskningsbolaget Active Biotechs företrädesemission tecknades till 86 procent inklusive garantiåtaganden. Därmed tillförs bolaget 46,8 miljoner kronor före emissionskostnader.

Cirka 64 procent av de erbjudna aktierna tecknades med stöd av teckningsrätter. Garantiåtagandet har utnyttjats till fullo, vilket innebär att Peter Thelin, utöver sin pro rata-teckning, har tecknat ytterligare knappt 9,8 miljoner aktier. Därtill har anmälningar för teckning utan stöd av teckningsrätter motsvarande drygt 1,9 miljoner aktier mottagits, vilket motsvarar cirka 4 procent av nyemissionen.

Antalet aktier i bolaget ökar med drygt 46,8 miljoner till knappt 264,9 miljoner stycken.

De nya aktierna beräknas börja handlas vid inledningen av vecka 38.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Active Biotech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Active Biotech

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt