Nyhet

Aerowash styrelse har accepterat bud från US Aviation Services

Flygplanstvättbolaget Aerowash styrelse har nu mottagit ett skriftligt bud på US Aviation Services (USAS) som erbjuder sig att förvärva 100 procent av aktierna i dotterbolagen Nordic Aerowash Equipment AB, N.A.S Services Oy samt Aerowash US Inc för en köpeskilling om 16,5 miljoner dollar. Styrelsen har accepterat budet, skriver Aerowash.

Nästa steg är att upprätta aktieöverlåtelseavtal samt annan transaktionsdokumentation. I dagsläget kan styrelsen inte ange något datum för när ett sådant avtal kan vara på plats, men det kommer inte att vara per den 30 september som tidigare indikerats.

"Mot bakgrund av rådande marknadsförhållanden och den starka dollarn har styrelsen beslutat att acceptera budet från US Aviation. Vi arbetar nu för att så fort som möjligt få ett aktieöverlåtelseavtal på plats", kommenterar Aerowash vd Niklas Adler.

Transaktionen är villkorad av att aktieägarna i Aerowash godkänner transaktionen på bolagsstämma.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Aerowash

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Aerowash

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt