Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden är inte tillräckligt lockade av noteringsaktuella My Beat

En lågprisoperatör för äldre. Det tror börsaktuella My Beat är en vinnande idé på den svenska mobilmarknaden. Det låter vettigt men har bolaget siffrorna för att backa upp värderingen, frågar sig Affärsvärlden i en analys på fredagen.

My Beat ska noteras på Spotlight Stock Market den 30 maj. Teckningstiden löper ut den 17 maj.

Tidningen hittar två varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den första flaggan handlar om höga emissionskostnader, bolaget betalar 2 miljoner kronor i emissionskostnader, motsvarande 15,2 procent av erbjudandet. Den andra flaggan handlar om "CV med plumpar". En av bolagets ledamöter var vd för norska Lyoness när norska spelmyndigheten beslutade att bolaget måste upphöra med sin verksamhet. En annan av bolagets ledamöter var ledamot i ett norskt bolag som fick en varning på grund av att bolaget saknade auktoriserad revisor.

"My Beat har en ganska bra story med sin satsning på att värva de höglönsamma, äldre kunderna som de svenska storoperatörerna hellre mjölkar än slåss om. Att bolaget drivs av folk som kan branschen är också ett plus även om det också finns personer med bevisat dåligt omdöme kring bolaget också", skriver tidningen.

"Värderingen är låg nog att detta kan bli en bra investering men det är svårt att bortse från den just nu väldigt osäkra omvärlden och dystra börsklimatet. Bolaget har även efter nyintroduktionen för svaga finanser anser vi och siffrorna visar inte att varumärket är på väg att få det fäste som skulle göra oss trygga med att teckna nyintroduktionen", skriver Affärsvärlden i sin slutsats. Aktien får en fyra i tärningsbetyg, vilket ska tolkas som ett neutralt råd.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om My Beat

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien My Beat

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt