Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden behåller köprådet för C-Rad, aktien kvarstår i portföljen

Medicinteknikbolaget C-Rad avslutade 2021 med rekordhög orderingång, rörelsemarginal och orderbok. Mycket talar för att positioneringsprodukter håller på att bli standard i vården. I höstas slöt C-Rad ett avtal med Accuray som stöder den tesen. Det skriver Affärsvärlden i en analys på torsdagen.

Tidningen ser i sitt huvudscenario på ett par års sikt en potential på 42 procent i aktien.

"Vinsttillväxten under 2022 ser ut att bli god. Värderingen är attraktiv jämfört med andra nordiska snabbväxande medicinteknikbolag. Samtidigt är pandemin inte över och det kan förekomma variationer mellan enskilda kvartal. Sammantaget är C-Rad positionerade för fortsatt tillväxt. Vi behåller köprådet och aktien i Afv-portföljen", skriver tidningen i sin slutsats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om C-RAD

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien C-RAD

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt