Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden behåller Swedish Match-aktien i sin portfölj en liten tid

Börsen ser ingen större chans till högre bud på Swedish Match. Budhöjningar är heller inte så vanliga. Statistiskt sett krävs det i ett fall av fem för att köpa ut ett börsbolag. Affärsvärlden tycker dock att förutsättningarna ändå borde vara bra i Match-fallet, skriver tidningen i en analys på torsdagen.

Philip Morris lade igår den 11 maj ett rekommenderat uppköpsbud på samtliga aktier i Swedish Match på 106 kronor per aktie kontant. Aktien handlas i skrivande stund till 103,10 kronor.

Affärsvärlden bedömer att, baserat på historiska budsituationer, borde det stå klart runt dag tio efter första bud, om vad som händer. Envisas kursen med att inte stiga över budnivån är det troligen kört med en budhöjning.

"Affärsvärlden följer Swedish Match-budet med lite extra stort intresse eftersom detta är största innehavet i Afv-portföljen. Vi behåller aktien där en liten tid och ser vad som sker. Även om oddsen för budhöjning inte känns som goda tror vi inte man riskerar så mycket på att avvakta en tid", skriver tidningen i sin slutsats.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Philip Morris

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Philip Morris

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt