Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden behåller Swedish Match-aktien i sin portfölj en liten tid

Börsen ser ingen större chans till högre bud på Swedish Match. Budhöjningar är heller inte så vanliga. Statistiskt sett krävs det i ett fall av fem för att köpa ut ett börsbolag. Affärsvärlden tycker dock att förutsättningarna ändå borde vara bra i Match-fallet, skriver tidningen i en analys på torsdagen.

Philip Morris lade igår den 11 maj ett rekommenderat uppköpsbud på samtliga aktier i Swedish Match på 106 kronor per aktie kontant. Aktien handlas i skrivande stund till 103,10 kronor.

Affärsvärlden bedömer att, baserat på historiska budsituationer, borde det stå klart runt dag tio efter första bud, om vad som händer. Envisas kursen med att inte stiga över budnivån är det troligen kört med en budhöjning.

"Affärsvärlden följer Swedish Match-budet med lite extra stort intresse eftersom detta är största innehavet i Afv-portföljen. Vi behåller aktien där en liten tid och ser vad som sker. Även om oddsen för budhöjning inte känns som goda tror vi inte man riskerar så mycket på att avvakta en tid", skriver tidningen i sin slutsats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt