Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger ett neutral råd för noteringsaktuella spac-bolaget Hodl Spac Europe

Hodl Spac Europe, som blir årets första svenska notering, är ett spac-bolag i miniformat. Bolaget tar in 30 miljoner kronor för att förvärva bolag inom blockkedjeteknik. Det skriver Affärsvärlden i en analys på tisdagen.

Hodl Spac Europe ska noteras på Spotlight Stock Market den 21 januari. Teckningstiden avslutas den 13 januari och teckningskursen är 5 kronor per aktie.

Tidningen hittar två varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den första flaggan handlar om tveksamma incitament, där bolagets sponsorer tar liten risk jämfört med andra investerare. Den andra flaggan handlar om cv med plumpar, bolagets vd har varit ledamot i två startups som försatts i konkurs.

"Affärsvärlden lockas inte av spacen men vi vill inte heller nödvändigtvis avråda den blockchain-bitne att investera. Även om man kan konstatera att det är hög risk i den typ av bolag Hodl söker så lär man åtminstone inte förlora några stora pengar innan ett förvärv har gjorts. Kanske kan Hodl också utnyttja den volatila marknaden till sin fördel. Spacett har fått en bra inledning på börsen och den som tecknar Hodl kanske även kan hoppas på en släng av kryptohysteri. Vi ställer oss neutrala till aktien", skriver tidningen i sin slutsats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om HODL Spac Europe

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien HODL Spac Europe

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt