Affärsvärlden ger ett neutralt råd för Bakkafrost efter norsk skattechock
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden ger ett neutralt råd för Bakkafrost efter norsk skattechock

Affärsvärlden

Laxaktierna har kraschat i Norge efter förslag om ökad beskattning. Även färöiska Bakkafrost är ned kraftigt trots att de inte drabbas direkt. Är det läge att fiska upp aktien, frågar sig Affärsvärlden i en analys på måndagen.

Tidningen ser i sitt huvudscenario på ett par års sikt en potential på 34 procent i aktien.

"Vi ser Bakkafrost som kvalitetsvalet inom laxsektorn. Vi tror att aktien kan bli bra att äga för den som har tålamod att vänta tills investeringarna i den skotska verksamheten börjar bli klara. Kortsiktigt är konjunkturens påverkan på laxpriset en stor riskfaktor liksom den biologiska risken i verksamheten i Skottland. Den här typen av aktier kan falla riktigt mycket i dåliga tider vilket gör att vi inte vågar sätta köp. Vårt råd blir neutral", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Bakkafrost

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Bakkafrost

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.