Affärsvärlden ger ett neutralt råd för Biogaia
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden ger ett neutralt råd för Biogaia

Affärsvärlden

Probiotikabolaget Biogaia förvärvade vid årsskiftet sin amerikanska distributör och satsar på att öka andelen direktförsäljning. Bolaget har fortsatt en stor nettokassa som ska användas till fler förvärv, skriver Affärsvärlden i en analys på tisdagen.

Tidningen ser i sitt huvudscenario på ett par års sikt en potential på 22 procent i aktien.

"Biogaia har uppvisat starkt tillväxt över tid i kombination med fina marginaler. Det blir spännande att se hur strategin med mer fokus på direktförsäljning utvecklas. Positivt är att Biogaia får behålla en större andel av avansen och får samtidigt större kontroll. Bolaget ruvar på en rejäl nettokassa. Kan ledningen göra värdeskapande förvärv så finns bra potential. Uppsidan i huvudscenariot är okej. Vi stannar vid ett neutralt råd. Halvårsrapporten presenteras fredagen den 22 juli", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om BioGaia

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien BioGaia

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.