Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger ett neutralt råd för Ferronordic som drabbats hårdast av Ukrainakriget

Tunga fordonsåterförsäljaren Ferronordic är det bolag som drabbats hårdast av Rysslands krig mot Ukraina. Osäkerheten är stor och frågan är vad investerare ska göra med aktien. Det skriver Affärsvärlden i en analys på onsdagen.

"Skulle utvecklingen gå mot att kriget upphör och sanktionerna trappas ned så lär Ferronordic värderas upp kraftigt. Men om, när och hur det kan ske är helt oklart. Det går att se ett "restvärde" i bolaget inte alltför långt under dagskurs exklusive Ryssland. Men det ligger i en olönsam tysk affär och är inte mycket att luta sig mot. Det är för osäkert för att köpa aktien. Kanske vågar man om det kommer stora insiderköp? Aktien måste dock ses som mycket riskfylld. Nu blir rådet neutral", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Ferronordic

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Ferronordic

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt