Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger ett neutralt råd för norska Webstep

IT-konsulterna har blivit allt färre på Stockholmsbörsen efter flera utköp. Affärsvärlden synar ett norskt alternativ med bra direktavkastning, Webstep, i en analys på torsdagen.

Tidningen ser i sitt huvudscenario på ett par års sikt en potential på 26 procent i aktien.

"Kursen steg 50 procent i fjol vilket var riktigt bra jämfört med andra konsulter. Det har dock minskat potentialen idag. Vi tvingas ta till relativt höga multiplar för att se uppsida. Bolaget växer försiktigt och är trogen sin ursprungsidé. Troligen kommer Webstep fortsätta tjäna okej med pengar och betala bra utdelningar till ägarna. Men breddningen till nya leveransmodeller saknar inte risker och på sikt känner vi frågetecken för specialistbolag som måste tampas med konsultmäklare och nya företagsbildningar som maximerar intäkter för de anställda. Det är inte direkt fel för en utdelningsjägare att äga aktien men vi sätter ett neutralt råd", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Webstep

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Webstep

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt