Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger ett neutralt råd för noteringsaktuella Job Solution

Rekryteringsbolaget Job Solution tar in 15 miljoner kronor inför noteringen på First North. Bolaget har hög lönsamhet och vill växa vidare genom förvärv. Det skriver Affärsvärlden i en analys på tisdagen.

Aktien ska börja handlas den 17 maj. Teckningskursen är 30 kronor per aktie.

Tidningen hittar tre varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den första flaggan handlar om hög emissionskostnad, bolaget betalar 1,7 miljoner kronor i emissionskostnader, motsvarande 11,3 procent av erbjudandet. Den andra flaggan handlar om lång väntetid, aktien börjas handla 14 dagar efter sista anmälningsdag. Den tredje flaggan handlar om kort finansiell historik, bolaget har bedrivit verksamhet sedan 2015, men presenterar bara finansiell information för de senaste två åren.

"Job Solution har uppvisat fin tillväxt senaste åren. Lönsamheten är god. Frågan är om marginalerna är uthålliga på sikt. Ledningen äger mycket aktier vilket är positivt. En annan risk är att Job Solution är oprövade på förvärvsfronten. Likviditeten i aktien riskerar att bli klen med tanke på den låga free floaten. Väntetiden från sista teckningsdag till första handelsdag är 14 dagar vilket också är en kortsiktig risk, framför allt när börsklimatet är volatilt. Rådet blir neutral. Det finns som sagt betydligt större bolag som värderas likvärdigt och som har en längre historik", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Job Solution Sweden

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Job Solution Sweden

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt