Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger ett neutralt råd för noteringsaktuella Vultus

Noteringsaktuella Vultus plattform ska effektivisera jordbruket genom satellitdata. Tekniken är intressant men konkurrenterna är många. Det skriver Affärsvärlden i en analys på onsdagen.

Vultus ska noteras på Spotlight med första handelsdag den 20 maj.

Tidningen hittar inga varningsflaggor i erbjudandet, inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner.

"Konkurrensen ser emellertid ut att vara hög och det är en rad jättar med i leken. Dessa har med största sannolikhet en klar fördel med en stor upparbetad kundbas jämfört med ett förhoppningsbolag som fortfarande har mycket kvar att bevisa. Intrycket är vidare att jordbruk är en svår marknad att lyckas inom. Samtidigt är börsvärdet lågt nog för att aktien ska kunna bli bra om försäljningen tar fart. Tärningsbetyget blir en trea", skriver Affärsvärden i sin slutsats, vilket ska tolkas som ett neutralt råd.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vultus

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vultus

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt