Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger ett neutralt råd för Seafire, men aktien är värd att hålla koll på

Serieförvärvaren Seafire är en av börsens mindre serieförvärvare som aldrig fick samma höga värdering som de stora bolagen i haussen. Numera ser aktien rätt billig ut, men kanske inte utan orsak. Det skriver Affärsvärlden i en analys på onsdagen.

Tidningen ser i sitt huvudscenario på ett par års sikt en potential på 28 procent i aktien.

"På vår skiss i huvudscenariot ser Seafire hyggligt billigt ut på 10 gånger rörelsevinsten 2024. Exkluderas förvärvsavskrivningar faller värderingen ytterligare något hack. Men det sticker inte direkt ut jämfört med andra bolag med liknande affärsmodell. En nackdel är hög belåning och refinansieringsbehov i relativ närtid. Även om den processen kan bli en positiv överraskning (sänkt ränta) så finns risk för nyemissionsbehov eller andra insatser för att sänka belåningen. Aktien är värd att hålla koll på men vårt råd blir neutral", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Seafire

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Seafire

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt