Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger ett neutralt råd för Vadsbo Switchtech

Teknikbolaget Vadsbo Switchtech förvärvade nyligen Ledlab som säljer belysningslösningar inom LED. Den initiala prislappen var attraktiv och Vadsbo ser möjligheter till synergier. Det skriver Affärsvärlden i en analys på torsdagen.

"Förvärvet av Ledlab verkar lovande. Prislappen var initialt attraktiv och aktien steg hela 42 procent på beskedet när affären aviserades häromveckan, visserligen under relativt låg omsättning i aktien. Konkurrensen på belysningsmarknaden är ganska tuff. Vadsbos tillväxthistorik imponerar inte historiskt. Bolaget har uppvisat bättre marginaler på senare år även om första halvåret i år var svagt marginalmässigt. Skulle Vadsbo nå sina finansiella mål är uppsidan i aktien sannolikt stor. Målen är dock ambitiösa och inget vi räknar med i vårt huvudscenario. Insynsägandet i Vadsbo är högt vilket är ett plus. Baksidan är att likviditeten i aktien är klen. Att integrationen av Ledlab går planenligt är en central värdedrivare framöver. Sammantaget blir rådet neutral", skriver tidningen i sin slutsats.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Vadsbo SwitchTech

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Vadsbo SwitchTech

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt