Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger ett spekulativt köpråd för Bodyflight

Upplevelsebolaget Bodyflights satsning på en vindtunnel i Göteborg satte bolaget i skuld och efter pandemin har kapacitetsutnyttjandet inte blivit vad det en gång var. Ändå finns stor uppsida i aktien, om balansräkningen håller. Det skriver Affärsvärlden i en analys på torsdagen.

Bodyflight har inte haft vindarna med sig. Göteborgsanläggningen stod färdig bara några kvartal innan pandemin bröt ut. Efter det har beläggningen varit halvdan och bolaget kämpar nu med hög skuldsättning.

"Bodyflight är mycket litet, riskerna på nedsidan stora och likviditeten i aktien obefintlig. Den som köper aktien bör göra det med en mindre andel av portföljen och vetskapen att merparten av investeringen kan gå förlorad. Inga insiders har köpt meningsfulla mängder aktier under senaste året. Men om bolaget efter pandemin återigen lyckas bättra på kapacitetsutnyttjandet och hålla uppe lönsamheten bör det finnas utrymme att beta av merparten av skulderna under kommande år. Då kommer Bodyflight vara i ett klart bättre läge än dagens och borde värderas högre. Vi ger ett spekulativt köpråd", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Bodyflight

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Bodyflight

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt