Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger köpråd för Balder

Fastighetsbolaget Balders vd Erik Selin, som är fastighetsbranschens kanske skickligaste operatör, har en aktie som nu värderas till 20 procent rabatt substansrabatt och ett p/e-tal på 14. Det lockar, men klarar aktien även ett stresstest med högre räntor, frågar sig Affärsvärlden i en analys på fredagen.

Tidningen framhåller att värderingen är låg och att Balder har goda möjligheter att klara sig bättre än det genomsnittliga fastighetsbolaget.

"Vi förstår den som helst undviker fastighetssektorn i det osäkra läge som är. För den som ändå vill ha exponering tror vi Balder har en hygglig chans att prestera bättre än många andra fastighetsaktier det kommande året. På basis av det sätter vi ett köpråd på aktien, även om vi också är lite extra försiktiga med fastighetsbolagen i nuläget", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Fast Balder

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Fast Balder

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt