Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger köpråd för G5 Entertainment

Mobilsspelsbolaget G5 Entertainment har påverkats mycket av kriget i Ukraina. 2022 var marknadstillväxten svag för mobilspel. Kan G5 få ordning på marginalerna finns troligen fin uppsida i aktien. Det skriver Affärsvärlden i en analys på onsdagen.

Tidningen ser i sitt huvudscenario på ett par års sikt en potential på 45 procent i aktien.

"Kortsiktigt finns osäkerheter, bland annat kring hur den underliggande spelmarknaden utvecklas. G5 har fortsatt en stor del av personalstyrkan i Ryssland och Ukraina. Att bolaget ändrar sin spelutvecklingsstrategi och att kassaflöde och rörelseresultat kommer vara mer i paritet framöver är positivt. Aktien är spelbar för investerare som accepterar risknivån", skriver Affärsvärlden i sin slutsats och ger köpråd.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om G5 Entertainment

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien G5 Entertainment

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt