Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger köpråd för Lammhults, god potential och begränsad nedsida

Möbel- och inredningsbolaget Lammhults Design Groups historik imponerar inte särskilt. Värderingen lockar desto mer. Värde eller värdefälla, frågar sig Affärsvärlden i en analys på fredagen.

Tidningen ser i sitt huvudscenario på ett par års sikt en potential på 60 procent i aktien.

"Lammhults affär är inte överdrivet attraktiv. Prislappen lockar desto mer. Aktien går att räkna hem på defensiva estimat och det krävs inga stordåd från ledningen för att aktien ska gå bra. Når bolaget 2019 års nivåer finns god uppsida att hämta. Detta i kombination med en begränsad nedsida gör att risken kontra avkastningspotentialen i Lammhults ser intressant ut. Slutligen är direktavkastningen hygglig kring 5-6 procent. Rådet blir köp", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Lammhults Design

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Lammhults Design

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt