Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger köpråd för Nilörn, aktien är fortfarande billig

Etikettillverkaren Nilörn visar kraftigt stigande omsättning och rekordmarginaler när återhämtningen efter pandemin fortsätter. Aktien är är upp rejält i år men ser fortfarande billig ut, skriver Affärsvärlden i en analys på fredagen.

"Nilörngruppen har sett ett rejält lyft det senaste året. Dels av nyvunna kunder som förhoppningsvis kommer stanna under lång tid framöver. Men bolaget är också ett spel på fortsatt hemflytt av produktion till väst. Samtidigt finns även ett inslag av medvind från återöppning av samhället som är svårbedömt. Och kostnader i bolaget som sannolikt ligger på en lägre nivå än vad som långsiktigt hållbart", skriver tidningen.

"Även om man tar höjd för sämre lönsamhet framöver ser aktien billig ut kring dryga 9 gånger rörelseresultatet (ev/ebit). Använder vi en multipel på 11 gånger finns en uppsida på 35 procent i aktien på några års sikt. Risken är att Nilörngruppen just nu ser kraftigare medvind från återöppningen än vad vi tänkt oss. Trots den risken ser aktien ändå köpvärd ut", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Nilörngruppen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nilörngruppen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt