Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger köpråd för Nilörn, aktien är fortfarande billig

Etikettillverkaren Nilörn visar kraftigt stigande omsättning och rekordmarginaler när återhämtningen efter pandemin fortsätter. Aktien är är upp rejält i år men ser fortfarande billig ut, skriver Affärsvärlden i en analys på fredagen.

"Nilörngruppen har sett ett rejält lyft det senaste året. Dels av nyvunna kunder som förhoppningsvis kommer stanna under lång tid framöver. Men bolaget är också ett spel på fortsatt hemflytt av produktion till väst. Samtidigt finns även ett inslag av medvind från återöppning av samhället som är svårbedömt. Och kostnader i bolaget som sannolikt ligger på en lägre nivå än vad som långsiktigt hållbart", skriver tidningen.

"Även om man tar höjd för sämre lönsamhet framöver ser aktien billig ut kring dryga 9 gånger rörelseresultatet (ev/ebit). Använder vi en multipel på 11 gånger finns en uppsida på 35 procent i aktien på några års sikt. Risken är att Nilörngruppen just nu ser kraftigare medvind från återöppningen än vad vi tänkt oss. Trots den risken ser aktien ändå köpvärd ut", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Nilörngruppen

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Nilörngruppen

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt