Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger rådet att undvika Orderheros nyintroduktion

Orderhero satsar på tillväxt och en notering på First North. Juridiska frågetecken kring bolagets självbetjäningskassor gör dock att nyintroduktionen bör undvikas, skriver Affärsvärlden i en analys på torsdagen.

Tidningen hittar fyra varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den första flaggan handlar om framtida kapitalbehov, där det saknas en mer utförlig beskrivning av det långsiktiga finansieringsbehovet. Den andra flaggan handlar om rabatterad emission som genomförts nära på nyintroduktionen.

"Under teckningstiden har det framkommit att det finns en risk att bolagets kunder kan få problem med Skatteverket då Orderheros expresskassor inte är kopplade till något kassaregister, något som krävs enligt Skatteförfarandelagen", skriver tidningen och tilldelar dubbla varningsflaggor.

"Orderhero verkar ha blivit tagna på sängen av de juridiska problemen. Att bolaget nu snabbt lyckas lösa detta är avgörande. Bra är åtminstone att ledningen har stort eget incitament att ordna detta. Svår konkurrens från andra bolag talar också emot Orderhero. Rådet blir att inte teckna", skriver Affärsvärlden i sin slutsats och ger aktien en tvåa i betyg på den sexgradiga skalan för förhoppningsbolag.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Orderhero

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Orderhero

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt