Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger rådet avstå teckna noteringsaktuella Katalysen Ventures

Stockholmsbolaget Katalysen investerar i nystartade bolag särskilt inom finanssektorn. Ledningen siktar på en första riktig exitvinst, på 25 miljoner kronor, i år. Det krävs för att försvara aktiens premievärdering. Det skriver Affärsvärlden i en analys på torsdagen.

Katalysen ska noteras på Spotlight Stock Market med första handelsdag den 20 april. Teckningskursen är 46 kronor per aktie.

Tidningen hittar två varningsflaggor i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Den första flaggan handlar om hög emissionskostnad på 12,6 procent av erbjudandet. Den andra flaggan handlar om bristfällig information i prospektet.

"Affärsvärlden ser risk att bolaget får svårt att försvara sin premievärdering men den som känner extra stort förtroende för personerna bakom bolaget kan teckna. Vårt råd är att avstå denna nyintroduktion", skriver tidningen i sin slutsats.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Katalysen Ventures

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Katalysen Ventures

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt