Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger rådet teckna inte Inuheats nyintroduktion

Inuheat utvecklar värmekläder och ser en stor marknad i friluftssegmentet. Det finns personer kring projektet som lyckats bra förr, men det har även skönhetsfläckar. Det skriver Affärsvärlden i en analys på fredagen.

Inuheat genomför en nyintroduktion på Spotlight Stock Market med första handelsdag den 9 maj.

Tidningen hittar en varningsflagga i erbjudandet inom ramen för sin granskning av nyintroduktioner. Flaggan handlar om svaga finanser, med stor risk för nyemission inom tolv månader.

"Inuheat har en trovärdig produkt och en vettig affärsmodell som skulle kunna fungera mycket bra men hur stor produktkategorin kommer att bli återstår att se. Bolaget har bearbetat marknaden några år utan att få rejält fäste. Konkurrens saknas inte. Lågt insiderägande, relativt hög burnrate och ett inte särskilt lågt börsvärde är minus. Det är inte otänkbart att Inuheat kan lyckas på sikt men rådet här och nu blir att inte teckna", skriver Affärsvärlden i sin slutsats och ger aktien en tvåa i betyg på den sexgradiga skalan för förhoppningsbolag.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Inuheat

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Inuheat

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt