Affärsvärlden tror att indikerad budnivå på Swedish Match kan komma att stiga
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden tror att indikerad budnivå på Swedish Match kan komma att stiga

Affärsvärlden

Tobaksbolaget Swedish Match rusar på börsen efter uppgifter om att amerikanska Philip Morris International planerar ett bud. Den indikerade prisnivån på 16 miljarder dollar kan nog stiga, tror Affärsvärlden i en kommentar på tisdagen.

"Afv har Swedish Match som största innehav i Afv-portföljen och följer därför den här saken med lite extra stort intresse. Vi tror chansen till ett högre bud än 96 kronor och möjligen även en budstrid är klart större än att samtalen faller och aktien åker tillbaka till nivån runt 75 kronor. Den senaste värderingen vi gjorde av bolaget var från i höstas och pekade på cirka 100 kr per aktie. Den har nedan uppdaterats och horisonten nu vidgats från 2023 till 2024. Som framgår i reglaget ger den multipel på 17 gånger rörelsevinsten som vi tidigare använt nu ett riktvärde på 115 kronor för aktien", skriver Affärsvärlden.

"Det kan krävas ett konkurrerande bud för att nå så högt, men det är inget vi skulle utesluta även om den spridda ägarbilden inte är ideal för motstånd mot ett halvdant erbjudande. Vi behåller aktien i portföljen och ser var det tar vägen. Redan i morgon kommer Swedish Match med sin Q1-rapport som ledningen förstås bör se som ett utmärkt tillfälle att marknadsföra bolaget", skriver tidningen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt