Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden tror på stigande vinst från Autoliv framöver - sätter köp

Trots den hotande lågkonjunkturen bedömer Affärsvärlden att fordonssäkerhetsbolaget Autoliv har en god chans att öka sin vinst kraftigt de kommande åren. Analyshuset ser företaget som en lågt värderad kassako och sätter i en färsk analys rekommendationen köp för aktien.

Tidningen ser en okej uppsida från nuvarande nivåer, givet en multipel om tio gånger företagets rörelsevinst. Samtidigt prognostiserar man inte för några aktieåterköp utan spår istället att kassaflödet kommer minska bolagets nettoskuld, och därigenom värdet, på sikt.

"Trots osäkerheten kring konjunkturen finns en klar chans att Autoliv nu kan få lite vind i ryggen efter tre svåra år... Ett plus med Autoliv är att övergången till eldrift inte påverkar negativt alls. EV-fordon tenderar istället ha högre säkerhetsinnehåll än fossilbilar", skriver Affärsvärlden.

Samtidigt menar analyshuset att negativt för aktien framöver skulle kunna vara att den långsiktiga tillväxten inte blir så hög, då Autoliv redan förklaras ha fångat in stora delar av sin tillgängliga marknad.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Autoliv

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Autoliv

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt