Nyhet

Affärsvärldens

Affärsvärldens IPO-guiden landar i ett neutral råd för Smart Valor

Affärsvärldens IPO-guiden har analyserat Smart Valor som är på väg att noteras på First North den 10 februari. Smart Valor tillhandahåller en plattform som kopplar ihop privatpersoner och institutioner med olika typer av blockkedjeteknik. Bolaget grundades i Schweiz 2017 och har idag 35 anställda.

"Smart Valors IPO innehåller alltför många riskmoment för att vi ska känna oss bekväma med ett teckna-råd. Det äkta paret Feldmeier behåller mycket makt i bolaget, B2B-lösningen är oprövad och framförallt har vi svårt att sia om framtiden för kryptomarknaden", skriver tidningen.

Affärsvärlden skriver vidare: "För att investera i detta projekt bör man tro på en ljus framtid för krypto samt ha en stryktålig portfölj. Det kan nog bli svängigt framöver. Vi landar i ett neutralt råd".

IPO-guiden hittar tre flaggor i Smart Valor: Tveksamma incitament, Komplext erbjudande samt Bristfällig information.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Smart Valor

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Smart Valor

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt