Nyhet

Africa Oil rusar efter medieuppgifter kring oljefynd - Di

Olje- och gasbolaget Africa Oil rusar runt 23 procent under hög omsättning efter medieuppgifter kring Venusprospektet i Namibia, där bolaget har ett intresse genom sitt ägande om 30,9 procent i Impact Oil & Gas. Det skriver Dagens industri.

Det var i slutet av februari som Totalenergies meddelade att de stött på ett stort fynd av lätt olja med tillhörande gas i Venusprospektet, som ligger i Block 2913B i Orange Basin, Namibia. I det blocket har Impact Oil & Gas ett 20-procentigt ägandeskap.

Enligt Di uppger nu tre källor till oljesajten Upstreamonline att fyndigheten kan vara rejält mycket större än vad som tidigare rapporterats, och att det eventuellt kan vara det största djuphavsfyndet i världen, med över 13 miljarder fat olja vid blocken 2913B och 2912.

Tidigare har konsultföretaget Wood Mackenzie beräknat de utvinningsbara oljereserverna i fyndigheten till minst 3 miljarder fat.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Africa Oil

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Africa Oil

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt