Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktiespararna

Aktiespararna anser att investeringshorisonten avgör agerandet i budet på Cary Group

Intresseorganisationen Aktiespararna har en splittrad syn på hur aktieägarna i
bilglasbolaget Cary Group ska göra med uppköpsbudet. "Din investeringshorisont styr hur du bör agera angående budet på Cary Group", skriver Aktiespararna i ett pressmeddelande.

Efter att Cary Group varit mindre än ett år på börsen har Nordic Capital, som var den som tog bolaget till börsen, tillsammans med CVC lagt ett bud om 65 kronor per aktie.

Att budet, trots att det är 5 kronor lägre än Cary Groups introduktionskurs om 70 kronor, innebär en budpremie om 60 procent säger något om hur tufft Cary Groups första, och eventuellt enda, börsår varit.

Sedan introduktionen har dock mycket hänt och marknadsförhållandena förändrats avsevärt för såväl Cary Group som marknaden i stort. Aktiespararna ser dock potential i bolaget för den med lite större riskaptit och gott tålamod. För den mer riskaverta eller den med en kortare investeringshorisont vore dock det säkraste att acceptera budet. Aktiespararna delar därmed den bild som Cary Groups oberoende budkommitté målar upp att huruvida budet ska accepteras eller ej styrs av den enskilde aktieägarens förutsättningar och ägarhorisont.

Aktiespararnas rekommendation blir därför att för den mer riskaverta och kortsiktiga aktieägaren acceptera budet medan den med längre horisont och större riskaptit kan ta chansen att sitta kvar.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Cary Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Cary Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt