Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktiespararna

Aktiespararna rekommenderar acceptera höjt bud på Cary Group

Budgivarna Nordic Capital och CVC Fonder har höjt sitt uppköpsbud på bilglasbolaget Cary Group till 70 kronor per aktie, från tidigare 65 kronor.

"Den usla responsen, där endast 10 procent av aktieägarna accepterade det ursprungliga budet, har fått budgivarna att lätta ytterligare på plånboken. Det nya budet är gott nog och aktieägarna bör acceptera", skriver intresseorganisationen Aktiespararna i ett pressmeddelande.

Det höjda budet innebär att budet är likvärdigt med Cary Groups introduktionskurs för mindre än ett år sedan. Premien, baserat på sista handelsdagen innan det ursprungliga budet offentliggjordes, uppgår nu efter höjningen till 72 procent. Höjningen har också fått styrelsens oberoende budkommitté att svänga och nu enhälligt rekommendera budet. Även storägaren SEB Fonder har gjort helt om och har meddelat att de avser att acceptera.

"Givet omständigheterna, där risken finns att marknadsförutsättningarna försämras ytterligare, anser Aktiespararna att det höjda budet är gott nog. Aktiespararna rekommenderar därför aktieägarna att acceptera budet", skriver intresseorganisationen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Cary Group

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Cary Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt