Aktiespararna upprepar köp i Balder
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktiespararna upprepar köp i Balder

Aktiespararna

Fastighetsbolaget Balder får upprepat köpråd av Aktiespararna med riktkurs 52 kronor.

Det framgår av Veckans Aktie från organisationen.

Aktiespararna tittade senast på Balder den 16 maj och man landade då i ett köpråd. Sedan dess har aktien fallit 43 procent.

Tidningen konstaterar att 2022 har hittills varit svängigt för Balder och för hela fastighetsbranschen. Fastighetsbranschen har under lång tid utvecklats mycket gott och har varit en av de största vinnarna på fallande räntor. När räntorna nu stiger förflyttas fastighetsbolagen till förlorarsidan istället.

När det kommer till värderingen av Balder så har aktien ofta handlats kring p/e 15. "Det är snarare lågt än högt med tanke på de senaste 20 årens vinsttillväxt på över 20 procent per år. Vi tror dock att tillväxtresan tillfälligt kommer att avstanna. Balder delar inte ut några pengar vilket vi tycker är mycket positivt i rådande läge men bolaget är trots allt högt skuldsatt och bör därför prioritera att amortera ned sina skulder de närmsta åren framför tillväxt", skriver Aktiespararna, som tillägger att en emission kunna vara mycket positivt för aktieägarna då det minskar skuldsättningsgraden snabbt och möjliggör snabbare återgång till tillväxt.

"Oavsett hur bolaget väljer att gå tillväga på den frågan så ser aktien klart köpvärd ut på dessa nivåer. Balder har stått pall genom tidigare kriser och vi tror på samma utfall denna gång. Det går dock inte att bortse scenförändringen då de senaste årens 0-ränteera nu är avslutad", skriver Aktiespararna.

Balder stiger i dag 2,7 procent till 39,76 kronor.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Fast Balder

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Fast Balder

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.