Ålandsbanken är fortsatt positiva till Ferronordic
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ålandsbanken är fortsatt positiva till Ferronordic

Ålandsbanken

Ålandsbanken fortsätter att ha en positiv syn på den ryskexponerade tunga fordonsåterförsäljaren Ferronordic, enligt en morgonkommentar.

Ferronordics senaste rapport visade ännu en gång att bolaget klarar av att växa med god lönsamhet på en utmanande marknad. I Ryssland är marknaden stark för anläggningsmaskiner på grund av de höga råvarupriserna och tillväxten inom infrastrukturinvesteringar. Därutöver närmar sig Ferronordic också ett nollresultat i Tyskland, en marknad som bolaget fortsätter investera i.

Ferronordic är dock inte immuna för den pågående geopolitiska risken i Östeuropa, vilket återspeglas i en kursnedgång på 36 procent under 2022. Ålandsbanken väljer här att titta på hur historiska sanktioner bitit på Ferronordic.

"Om vi jämför med 2014 då Ryssland intog Krim ledde sanktioner till att antalet importerade anläggningsmaskiner sjönk med 74 procent under 2015. Under samma period sjönk Ferronordics rörelseresultat endast med 16 procent vilket förklaras av att man lyckades väl med att kompensera med lönsam eftermarknadsförsäljning", skriver Ålandsbanken.

Bankens slutsats är att om man väljer att höja blickarna bortom den geopolitiska osäkerheten, som kan påverka kursen på kort sikt, kan man köpa på sig "ett verkligt kvalitetsbolag till en otroligt attraktiv värdering".

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Ferronordic

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Ferronordic

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt