Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Alimak förvärvar kanadensiskt företag med omsättning på 130 miljoner kronor

Hissbolaget Alimak har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i Tall Crane Equipment, som är en kanadensisk leverantör av hiss- och kranuthyrningstjänster. Köpeskillingen uppgår initialt till ungefär 215 miljoner kronor och betalas kontant, framgår det av ett pressmeddelande.

Tall Crane tillhandahåller uthyrning av hissar och kranar, kvalificerad licensierad personal samt reparationer och underhåll. I fjol landade bolagets omsättning på ungefär 16 miljoner kanadensiska dollar, vilket motsvarar cirka 130 miljoner kronor.

I tillägg till den fasta köpeskillingen kan säljaren komma erhålla en villkorsbaserad tilläggsköpeskilling om maximalt ungefär 105 miljoner kronor, beroende på om vissa prestationsmål gällande omsättning och lönsamhet uppnås.

"Förvärvet speglar vårt strategiska mål att vara nära våra kunder på de marknader de verkar. Vi har haft en relation till det här bolaget i många år och uthyrningsverksamheten kommer att ge en bra grund för att utöka vårt utbud av nya och begagnade produkter", kommenterar Alimaks vd Ole Kristian Jødahl.

Transaktionen väntas bidraga positivt till företagets division Constructions ebita-marginal. Slutförandet av förvärvet estimeras ske under tredje kvartalet i år.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alimak

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alimak

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt