Nyhet

Alltainer

Alltainer ökar omsättning och förbättrade resultatet under tredje kvartalet - väntar sig nya avtal framöver

Sjöcontainerbolaget Alltainer ökade omsättningen och minskade förlusten i räkenskapsårets tredje kvartal.

Omsättningen steg 266,7 procent till 2,2 miljoner kronor (0,6).

Ebitda-resultat blev -1,1 miljoner kronor (-1,5). Rörelseresultatet blev -1,4 miljoner kronor (-1,5).

Resultatet efter skatt blev -1,4 miljoner kronor (-1,5). Resultat per aktie hamnade på -0,17 kronor (-0,23).

"Början på året har varit bra. Under kvartalet har vi bearbetat flera potentiella kunder bland annat i USA och Europa. Våra produkter stämmer bra överens med de behov som finns och vi förväntar oss att vi kan teckna avtal med ett antal nya kunder under kommande kvartal. Beträffande USA så lider vi fortfarande av svårigheter med frakter men logistikföretag bedömer att situationen kommer ljusna under hösten. Om prognosen stämmer kommer vi under hösten kunna påbörja leveransen av de order som vi tidigare tagit", uppger vd Jakob Kesje i en kommentar.

Alltainer har tagit fram demo-modeller åt sina återförsäljare i USA. Dessa skeppas över från Europa inom kort.

Alltainer-chefen skriver också att frakt- samt containerpriser är på väg nedåt. Även om priserna är högre än innan pandemin är detta positivt för bolaget, menar han.

"Vi ser att det finns ett uppdämt behov av våra produkter på flera marknader så vi ser fram emot att kunna leverera ett antal affärer de kommande kvartalen."

Han flaggar också för rörligheter över kvartalen framöver.

"Allt i allt liggar vi bra till inför en normalisering, och vi ser att det kan bli många nya order under 2022, utöver de som liggar och väntar för produktion. Så även om resultaten kommer att röra sig upp och ner över kvartalen kommer den långsiktiga trenden att fortsätta positivt", avslutar Alltainer-chefen sitt vd-ord.


Alltainer, MkrQ3-2021/2022Q3-2020/2021Förändring
Nettoomsättning2,20,6266,7%
EBITDA-1,1-1,5
Rörelseresultat-1,4-1,5
Nettoresultat-1,4-1,5
Resultat per aktie, kronor-0,17-0,23


http://media.finwire.com/media/FWS0074926-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alltainer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alltainer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt