Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Alphabet

Alphabet och Amazon kandidater att inkluderas i Dow Jones-index efter aktiesplittar - Barrons

Googles moderbolag Alphabet är efter sin aktiesplit på måndagen, tillsammans med e-handelsjätten Amazon, de mest troliga kandidaterna att adderas till Dow Jones Industrial Average-index. Det skriver Barrons.

Båda bolagen har varit exkluderade från denna möjlighet till följd av det höga aktiepriset.

Amazon genomförde i juni sin split. Det innebär att både Alphabet och Amazon nu har aktier som kostar över 100 dollar styck, att jämföra med tidigare priser på över flera tusen dollar per aktie.

Det är oklart när Dow Jones-indexet kommer att uppdateras. Senaste gången var 2020. Enligt Barrons ligger Dow och Travelers närmast till att bli ersatta med Alphabet och Amazon. En annan potentiell kandidat som lurar runt hörnet är finanslegenden Warren Buffetts investeringsjätte Berkshire Hathaway, bedömer Barrons.

Dow Jones Index har funnits sedan 1896 och rymmer totalt 30 bolag.

https://www.barrons.com/articles/alphabet-amazon-stock-dow-industrials-djia-51658459476

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt