Alphabet och Amazon kandidater att inkluderas i Dow Jones-index efter aktiesplittar - Barrons
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Alphabet och Amazon kandidater att inkluderas i Dow Jones-index efter aktiesplittar - Barrons

Alphabet

Googles moderbolag Alphabet är efter sin aktiesplit på måndagen, tillsammans med e-handelsjätten Amazon, de mest troliga kandidaterna att adderas till Dow Jones Industrial Average-index. Det skriver Barrons.

Båda bolagen har varit exkluderade från denna möjlighet till följd av det höga aktiepriset.

Amazon genomförde i juni sin split. Det innebär att både Alphabet och Amazon nu har aktier som kostar över 100 dollar styck, att jämföra med tidigare priser på över flera tusen dollar per aktie.

Det är oklart när Dow Jones-indexet kommer att uppdateras. Senaste gången var 2020. Enligt Barrons ligger Dow och Travelers närmast till att bli ersatta med Alphabet och Amazon. En annan potentiell kandidat som lurar runt hörnet är finanslegenden Warren Buffetts investeringsjätte Berkshire Hathaway, bedömer Barrons.

Dow Jones Index har funnits sedan 1896 och rymmer totalt 30 bolag.

https://www.barrons.com/articles/alphabet-amazon-stock-dow-industrials-djia-51658459476

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Alphabet

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.