Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Alphahelix

Alphahelix rapporterar bästa kvartalsresultatet någonsin, nästan fördubblade omsättningen

Life science-bolaget Alphahelix redovisar en nästan fördubblad omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade en vändning till vinst.

Omsättningen steg till 12,1 miljoner kronor (6,2).

Rörelseresultatet, samt både resultatet före och efter skatt blev 0,1 miljoner kronor (-0,2).

"Resultatet för fjärde kvartalet belastades av bonuslöner för anställda i Techtum om 334 000 kronor samt en större affär med lägre marginal. Valutaförändringar under december påverkade också negativt. Sammantaget så blev vinsten inte helt i paritet med omsättningen", kommenterar vd Mikael Havsjö.

När det kommer till 2022 ser bolaget mycket positivt på året.

"Koncernen har genererat resurser som möjliggör expansion inom alla affärsområden. Distributionsverksamheten förväntas utvecklas positivt beroende på ökade försäljningsresurser framförallt genom de nya produkterna och den planerade etablering i Norden. Vi ser även att forskningsprodukterna har god tillväxtpotential även om vi inte tror att tillväxten blir lika snabb inom det området”, säger Mikael Havsjö.

Han uppger också att bolagets egna produkter kommer att utvecklas positivt under innevarande år. Detta eftersom man tillfört Cybergene nödvändiga resurser för att intensifiera marknadsföring och produktutveckling.

"Marknaden är långt ifrån bearbetad varför potentialen får anses var mycket god. Det finns också goda förhoppningar att utöka sortimentet genom samarbetsavtal med nordiska diagnostik tillverkare” fortsätter Havsjö.

Alphahelix, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning12,16,295,2%
Rörelseresultat0,1-0,2
Rörelsemarginal0,8%
Resultat före skatt0,1-0,2
Nettoresultat0,1-0,2
Resultat per aktie, kronor0,000,00


http://media.finwire.com/media/FWS006EEB2-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alphahelix

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alphahelix

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt