Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Altria förvärvar Njoy, byter ut hela Juul-posten mot licensrätt

Tobaksjätten Altria förvärvar e-cigarettbolaget Njoy för 2,75 miljarder dollar. I samma veva byter bolaget ut hela sin minoritetspost i e-cigarettbolaget Juul mot en icke-exklusiv global licens till vissa av Juuls immateriella rättigheter inom uppvärmd tobak. Det framgår av två separata pressmeddelanden.

Altria värderade innehavet i Juul till 250 miljoner dollar vid slutet av förra året. Det motsvarar en nedskrivning på hela 98 procent jämfört med den ursprungliga investeringen i december 2018.

Vd Billy Gifford säger att Juul-affären är den rätta vägen framåt för Altria.

“Juul står inför betydande utmaningar och osäkerheter när det gäller regleringar och lagar, varav många kan finnas kvar i många år. Vi fortsätter att utforska alla alternativ för hur vi bäst kan konkurrera inom kategorin e-vape”, säger Gifford.

Vad gäller Njoy-affären finansieras den enbart med kontanter. Därutöver kan Altria betala en tilläggsköpeskilling på 500 miljoner dollar beroende på om vissa regulatoriska milstolpar uppfylls. Transaktionen är föremål för sedvanliga godkännanden, inklusive under Hart-Scott-Rodino Act.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Altria Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Altria Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.