Amerikanska oljebolag vill stämma Biden-administrationen för nya miljöregler
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Amerikanska oljebolag vill stämma Biden-administrationen för nya miljöregler

Amerikanska

Den amerikanska oljebranschens främsta handelsorganisation American Petroleum Institute, API, kommer att stämma regeringen i syfte att förhindra pågående förändringar som syftar till att minska utsläppen från bilar och öka antalet elbilar. Det skriver Reuters.

US Enviromental Protection Agency, EPA, utfärdade i mars nya regler för utsläpp från bilar som kommer att tvinga tillverkare att producera och sälja fler elfordon för att kunna uppfylla de nya standarderna. Biden-administrationen räknar med att upp till 56 procent av all bilförsäljning kommer att vara elektrifierad mellan 2030-2032.

Nu menar dock API att EPA går för långt i sina beslut och att man överskridit sin befogenhet. Gruppen tror att de nya reglerna kommer att eliminera de flesta nya bensinbilarna och traditionella hybrider från den amerikanska marknaden på mindre än ett decennium.

"Idag vidtar vi åtgärder för att skydda amerikanska konsumenter, amerikanska tillverkningsarbetare och vår nations hårt förvärvade energisäkerhet från detta påträngande regeringsmandat", säger Ryan Meyers, chefsjurist på API.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Chevron

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt