Nyhet

Amhult

Amhult 2 ökar förvaltningsresultatet i första kvartalet - perioden löpt på som planerat

Fastighetsbolaget Amhult 2 redovisar ett ökat förvaltningsresultat under första kvartalet 2022, jämfört med samma period året innan.

Hyresintäkterna steg till 18,0 miljoner kronor (14,3), en ökning med 25,9 procent mot föregående år.

Driftnettot ökade till 13,4 miljoner kronor (10,8), en ökning med 24,1 procent mot föregående år.

Förvaltningsresultatet steg till 10,1 miljoner kronor (7,7), en ökning med 31,2 procent mot föregående år.

Värdeförändringar på fastigheter uppgick till noll kronor, i likhet med motsvarande kvartal i fjol.

Resultatet efter skatt blev 8,0 miljoner kronor (6,0), en ökning med 33,3 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 1,17 kronor (0,88), vilket innebär en ökning med 33,0 procent mot föregående år.

"Perioden har löpt som planerat. Byggnationen av kvarteret Spitfire framskrider och uthyrningsprocessen för dessa 75 lägenheter och fem radhus har påbörjats", skriver bolaget i delårsrapporten.

"Bolaget har under årets inledande månader aviserats om stigande priser gällande ett flertal kategorier och de största höjningarna har indikerats för tungt byggmaterial och därefter höjningar för trävaror och skivmaterial. Viktiga faktorer för dessa höjningar är fortsatt stigande råvarukostnader eller balanserade råvarupriser på mycket höga nivåer samt fortsatt global obalans i tillgång och efterfrågan för vissa komponenter, kemikalier etc. De höjda energipriserna på primärt gas samt priserna på elektricitet och olja som också har stigit snabbt. Det återstår att se vilka effekter det får för Amhult 2:s fortsatta utveckling på kort och lång sikt, och är ett viktigt arbete för styrelsen att kommande månader utvärdera", skriver bolaget.

Amhult 2, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Hyresintäkter18,014,325,9%
Driftöverskott13,410,824,1%
Förvaltningsresultat10,17,731,2%
Nettoresultat8,06,033,3%
Resultat per aktie, kronor1,170,8833,0%


http://media.finwire.com/media/FWS0073149-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Amhult 2

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Amhult 2

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt