Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Amniotics får ha bredare patientpopulation i fas 1b-studien med PulmoStem

Stamcellsbolaget Amniotics har fått godkänt av tillsynsmyndigheterna i Storbritannien och Sverige att ändra i studieprotokollet och utöka de kliniska indikationerna i bolagets fas Ib-studie med PulmoStem, till att även omfatta patienter med allvarliga nedre luftvägsinfektioner orsakade av andra virus än covid-19. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Vi har nu möjlighet att utvärdera den kliniska potentialen hos PulmoStem i ett mycket bredare spektrum av sjukdomsalstrande luftvägsvirus. Luftburna virus som SARS-CoV-2 och influensa A orsakar betydande sjukdomstillstånd och överdödlighet, och nya verktyg för att bekämpa denna typ av sjukdomar är av stort värde. Detta godkännande öppnar ett större indikationsområde för den fortsatta utvecklingen av Pulmostem i syfte att tillgängliggöra behandlingsmöjligheter för patienter med svåra sjukdomstillstånd där någon behandling för närvarande inte finns tillgänglig”, kommenterar vd Marcus Larsson.

Studien genomförs i Storbritannien och Sverige och klinikerna är redo att inleda patientrekrytering. 9-18 sjukhusinlagda patienter ska rekryteras.

Studiens primära syfte är att utvärdera säkerheten och tolerabiliteten av intravenös dosering av PulmoStem.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Amniotics

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Amniotics

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt