Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Amniotics får patentgodkännande för Pulmostem i USA

Stamcellsbolaget Amniotics har erhållit godkännande för sin patentansökan kring stamcellsprodukten Pulmostem av amerikanska US Patent and Trademark Office. Det framgår av ett pressmeddelande.

Patentet ger företaget exklusiva kommersiella rättigheter i USA fram till åtminstone 2040 vid behandling av sjukdomen Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS). Produkten förväntas vara effektiv vid olika akuta och kroniska sjukdomar i lungan.

"Detta är det första amerikanska patentet som beviljats i Amniotics patentportfölj och bekräftar att våra stamcellsprodukter och produktionsmetoder är patenterbara, nya och innovativa", kommenterar Amniotics vd Kåre Engkilde.

Den första kliniska studien väntas påbörjas i sommar, vilken kommer vara inriktad på sjukhusinlagda patienter som lider av luftvägsinfektioner orsakade av covid-19 eller andra virus - som kan orsaka ARDS.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Amniotics

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Amniotics

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.