Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Amniotics får patentgodkännande för Pulmostem i USA

Stamcellsbolaget Amniotics har erhållit godkännande för sin patentansökan kring stamcellsprodukten Pulmostem av amerikanska US Patent and Trademark Office. Det framgår av ett pressmeddelande.

Patentet ger företaget exklusiva kommersiella rättigheter i USA fram till åtminstone 2040 vid behandling av sjukdomen Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS). Produkten förväntas vara effektiv vid olika akuta och kroniska sjukdomar i lungan.

"Detta är det första amerikanska patentet som beviljats i Amniotics patentportfölj och bekräftar att våra stamcellsprodukter och produktionsmetoder är patenterbara, nya och innovativa", kommenterar Amniotics vd Kåre Engkilde.

Den första kliniska studien väntas påbörjas i sommar, vilken kommer vara inriktad på sjukhusinlagda patienter som lider av luftvägsinfektioner orsakade av covid-19 eller andra virus - som kan orsaka ARDS.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Amniotics

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Amniotics

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt