Analysguiden ser uppsida i Soltech Energy
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analysguiden ser uppsida i Soltech Energy

Analysguiden

Solenergiföretaget Soltech Energy har under kvartalet gjort utländska förvärv samt fyllt sin kassa med en nyemission. Det gör att Analysguiden ser långsiktigt potential i aktien, framgår det av en uppdragsanalys.

Under perioden steg omsättningen med 71,8 procent till 437 miljoner kronor, där den organiska tillväxten stod för 35 procent. Samtidigt vände man till förlust med ett rörelseresultat på -54,6 miljoner kronor.

Resultatet påverkades negativt av förvärv, men enligt Analysguiden är uppköpen bra inför framtiden.

"Förvärven innebär också ett nytt, viktigt kapitel i bolagets strategiska utveckling, som vi beskrev utförligare i en kommentar i början av augusti", skriver Analysguiden i en kommentar.

Soltech Energy meddelade nyligen att man genomfört en företrädesemission på 228 miljoner kronor, något som sänker risken i aktien.

"Även om utspädningen inte är oväsentlig, så sänker det här självklart risken betydligt i aktien och emissionsgarantin är ett styrketecken i en svag marknad. På ett par års sikt finns en tydlig uppsida i aktien", skriver Analysguiden.

Soltech Energys aktie har idag handlats ned med 3,9 procent till kursen 14,775 kronor.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SolTech Energy

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien SolTech Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.