Nyhet

Analyshus

Analyshus skruvar upp riktkurser för Africa Oil

Olje- och gasbolaget Africa Oil, som igår rusade 23 procent på uppgifter om ett stort oljefynd utanför Namibias kust på tisdagen, har nu också fått rejält uppskruvade riktkurser av två norska analyshus.

Det är Arctic Securities och Sparebank 1 som höjt riktkurserna till 31 kronor (24) respektive 28 (23), enligt Bloombergs databas. Båda analyshusen upprepar köp på Africa Oil, rapporterar Dagens industri.

Det är enligt uppgifter till sajten Upstreamonline som fyndigheten i Namibia uppges kunna potentiellt vara det största djuphavsfyndet i världen. Den är utspridd över blocken 2913B och 2912. Africa Oil äger 30,9 procent av Impact Oil & Gas som i sin tur har ett 20-procentigt ägandeskap i block 2913B i Orange Basin.

Familjen Lundin är största ägare med 8,3 procent i Africa Oil, som fortsätter stiga 3,3 procent på onsdagen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Africa Oil

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Africa Oil

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt