Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analyst

Analyst Group sätter motiverat värde för Blick Global till 12 öre per aktie

Analyst Group sätter ett motiverat värde på Blick Global på 12 öre per aktie, enligt en uppdragsanalys daterad den 7 november.

Blick Global Group är en förvärvsinriktad koncern inom Igaming. Koncernen är idag verksamma genom två affärsben: spelutveckling, bestående av spelstudion Oregon Main Interactive och digital marknadsföring, bestående av Wiget och det nyligen förvärvade Brand Legends. Det skriver Analyst Group.

Befintliga dotterbolag är förhållandevis okänsliga mot rådande konjunkturläge vilket kombinerat med förväntade intäktssynergier mellan Wiget och Brand Legends, samt ytterligare förvärv, förväntas resultera i en lönsam tillväxt för koncernen.

Utifrån en estimerad omsättning om 35 miljoner kronor år 2023, exklusive potentiella förvärv, och en tillämpad enterprise value/sales-multipel om 2,0 gånger, härleds ett potentiellt nuvärde per aktie på 12 öre i basscenariot. I det optimistiska bull-scenariot är motiverat värde 16 öre och i det pessimistiska bear-scenariot 5 öre.

https://analystgroup.se/wp-content/uploads/2022/11/Analyst-Group-Blick-Global-Group-2022-11-07-Teaser.pdf

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Blick Global

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Blick Global

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt