Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analytiker-veteranen

Analytiker-veteranen Ed Yardeni tror att börsnedgången är över - BN

Grundaren och ordföranden i analyshuset Yardeni Research, Ed Yardeni, spår att botten för S&P 500-index är nådd och att det värsta av björnmarknaden har passerat för den här gången. Det rapporterar Bloomberg News.

Uttalandet sker inför den amerikanska centralbanken Feds räntebesked imorgon samt amerikanska tungviktares rapporter under veckan. Yardeni menar att företagens hittills starka resultat, i kombination med goda utsikter för konsumenter och bolag framöver, ligger bakom hans andande optimism.

"Den stora frågan kommer bli rapportperioden, och hittills har den gått ganska bra. Den har inte riktigt slagit ut aktiemarknaden, som presterat relativt väl", säger han.

Han verkar dock i minoritet. I en undersökning gjord av Bank of America den här månaden framgick det att investerare i snitt minskat sina aktieexponeringar till de lägsta nivåerna sedan finanskrisen 2008.

Alphabet och Microsoft släpper sina kvartalsrapporter idag, medan Meta rapporterar imorgon onsdag. Apple och Amazon visar i sin tur korten på torsdag.

Ed Yardeni är bland annat känd för att ha lyckats pricka in ett liknande antagande 1987, då han hade rätt i att vändningen skulle komma efter en rådande björnmarknad.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Amazon

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt