Analytiker-veteranen Ed Yardeni tror att börsnedgången är över - BN
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Analytiker-veteranen Ed Yardeni tror att börsnedgången är över - BN

Analytiker-veteranen

Grundaren och ordföranden i analyshuset Yardeni Research, Ed Yardeni, spår att botten för S&P 500-index är nådd och att det värsta av björnmarknaden har passerat för den här gången. Det rapporterar Bloomberg News.

Uttalandet sker inför den amerikanska centralbanken Feds räntebesked imorgon samt amerikanska tungviktares rapporter under veckan. Yardeni menar att företagens hittills starka resultat, i kombination med goda utsikter för konsumenter och bolag framöver, ligger bakom hans andande optimism.

"Den stora frågan kommer bli rapportperioden, och hittills har den gått ganska bra. Den har inte riktigt slagit ut aktiemarknaden, som presterat relativt väl", säger han.

Han verkar dock i minoritet. I en undersökning gjord av Bank of America den här månaden framgick det att investerare i snitt minskat sina aktieexponeringar till de lägsta nivåerna sedan finanskrisen 2008.

Alphabet och Microsoft släpper sina kvartalsrapporter idag, medan Meta rapporterar imorgon onsdag. Apple och Amazon visar i sin tur korten på torsdag.

Ed Yardeni är bland annat känd för att ha lyckats pricka in ett liknande antagande 1987, då han hade rätt i att vändningen skulle komma efter en rådande björnmarknad.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Amazon

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt