Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Angler

Angler Gamings förvärv ligger på is, högre aktivitet i sportboken under VM - vd

Bettingbolaget Angler Gamings vd Thomas Kalita presenterade bolaget vid Spotlight Next kapitalmarknadsdag på torsdagen. Bolaget, som är baserat på Malta, är verksamt inom igaming.

Angler Gaming har en utdelningspolicy att dela ut 50 till 100 procent av nettovinsten. Utdelning har lämnats varje år de senaste fem åren. Utdelningen under 2022 motsvarade 70 miljoner kronor och de senaste fem åren har bolaget lämnat totalt 275 miljoner kronor i utdelning till aktieägarna, framhåller Thomas Kalita.

- Utvecklingen i tredje kvartalet var ett steg i rätt riktning jämfört med andra kvartalet, säger
Thomas Kalita. Samtidigt var siffrorna sämre jämfört med tredje kvartalet i fjol.

Angler Gaming hade i april i år sina första intäkter från affiliate och här ses från augusti en ökad tillväxt, dock från en låg nivå. Bolaget äger 80 procent av affiliate-dotterbolaget.

- Förvärv ligger lite på is, säger Thomas Kalita. Fokus ligger på att få fart på den befintliga verksamheten och lansera egna nya produkter.

Angler Gaming har inga planer på att lämna några prognoser, istället lämnas "trading update" i samband med delårsrapporterna. Bolaget vill av konkurrensskäl inte heller vara mer transparenta med vilka länder som intäkterna kommer från.

- Det blir helt klart högre aktivitet i sportboken under VM, förklarar Thomas Kalita om det pågående fotbolls-VM.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Angler Gaming

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Angler Gaming

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt