Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Anoto-bolaget Kait ingår avtal med metaverseföretag

Teknikbolaget Anotos dotterbolag Kait har ingått ett samarbete med metaverseföretaget Grid, enligt ett pressmeddelande. Syftet är att konvertera Kait:s webbaserade AI-handledare till en metaverseplattform. Den ursprungliga versionen kommer att finnas tillgänglig i december och kommer att vara i kommersiell produktion från och med januari 2023.

Grid är ett koreanskt företag som ägs av Aiitone (tidigare Soltworks), den största aktieägaren i Anoto Group.

"Kait är alltid angeläget om att öka elevernas motivation. Kait:s AI-handledare som erbjuds i metaverseformat kommer att locka studenter att spendera tid i utbildningsmetaversen. Det kommer att finnas ett studierum där studenter kan studera individuellt, ett gruppstudierum för grupparbeten där eleverna kan samarbeta och ett virtuellt klassrum där lärare kan träffa sina elever på distans i ett metaversum. Samarbetet med Grid är en win-win-situation eftersom vi inte behöver spendera tid och resurser för att utveckla vårt eget metaversum, medan Grid kan dra nytta av studenterna som är anslutna till Kait-plattformen", säger Joonhee Won, vd för Anoto.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Anoto

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Anoto

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.