Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Anoto

Anoto minskade rörelseförlusten under Q2, vd räknar med lönsamhet i Q3

Teknikbolaget Anoto redovisar ökande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade.

Omsättningen steg 64,6 procent till 18,6 miljoner kronor (11,3).

"Vi har börjat se tecken på att intäkterna återhämtar sig, mycket till följd av en stark efterfrågan av Echo II-pennor", kommenterar vd Joonhee Won.

"Utöver intäktstillväxten förbättrades bruttomarginalen markant till 69 procent för kvartalet och 80 procent för perioden januari till juni. Anledningen till att bruttomarginalen ökat är hänförlig till våra ansträngningar att öka våra mjukvaru- och licensintäkter. Intäkterna för mjukvara och annan ickehårdvara ökade under kvartalet med 275 procent, från 1,6 miljoner kronor till 6,1 miljoner kronor. Mjukvaruintäkterna från första halvåret i år utgjorde 52 procent av den totala försäljningen jämfört med motsvarande 27 procent föregående år, fortsätter Woo.

Rörelseresultatet blev -11,6 miljoner kronor (-14,1).

Resultatet före skatt var -2,5 miljoner kronor (-20,3).

Resultatet efter skatt blev -2,5 miljoner kronor (-20,3).

Resultat per aktie hamnade på -0,09 kronor (-0,07).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -12,7 miljoner kronor (-4,5).

"Om rådande förhållanden fortsätter och inte försämras på grund av yttre omständigheter, räknar vi med att vara lönsamma under tredje kvartalet i år", säger Woo.

Anoto, MkrQ2-2022Q2-2021Förändring
Nettoomsättning18,611,364,6%
Rörelseresultat-11,6-14,1
Resultat före skatt-2,5-20,3
Nettoresultat-2,5-20,3
Resultat per aktie, kronor-0,09-0,07
Kassaflöde från löpande verksamhet-12,7-4,5


http://media.finwire.com/media/FWM0077B3C-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Anoto

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Anoto

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.