Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Anoto ska utveckla digital penna för Samsung - väntas erhålla royalties för sålda pennor

Teknikbolaget Anoto har ingått ett utvecklingsuppdrag rörande utveckling av en digital penna för Samsung Displays vikbara OLED-skärmar för mobiler, surfplattor och bärbara dator. Det framgår av ett pressmeddelande.

Under uppdraget kommer Anoto att erhålla betalning för utvecklingen av pennan, vilket väntas slutföras i fjärde kvartalet 2022. Efter utvecklingsarbetet väntas Samsung starta massproduktion och Anoto ska då erhålla royaltyavgifter för varje penna som säljs under ett framtida licensavtal.

”Vi är naturligtvis mycket stolta över det erkännande av vår teknologi som det här avtalet innebär. Men ännu viktigare är att avtalet är strukturerat på ett sätt som innebär att Anoto inte bär någon finansiell risk men ändå får del av den finansiella uppsidan som samarbetet medför. Det innebär att Anoto kommer att få betalt från dag ett för alla kostnader hänförliga till utvecklingen”, säger vd Joonhee Won.

Marknaden för vikbara telefoner är inte så stor idag men enligt Samsung väntas efterfrågan stiga till 100 miljoner enheter 2028, vilket skulle motsvara en genomsnittlig tillväxt om 40 procent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Anoto

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Anoto

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.